Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day, dit wordt georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Er doen ruim 160 landen mee aan deze wereldwijde opruim actie met als doel om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven.
Vorig jaar hebben we ook meegedaan en dit was een groot succes! Wij roepen iedereen dit jaar weer op om mee te doen aan deze opruim actie.
Ons doel? De hele NDSM-werf zwerfafvalvrij maken. Alle hulp is welkom. Ben je een diehard en wil je de hele dag opruimen? Super! Help je liever een uurtje mee? Ook goed!
Praktische informatie
De opruim actie is van 11:00 tot 17:00. Dit betekent niet dat je de hele dag hoeft mee te helpen, je kan je de gehele dag door aanmelden bij de bar. Ontvang hier je handschoenen en een vuilniszak. Als je met knijpers of prikkers wil werken is het belangrijk dat je deze zelf meeneemt. Is je vuilniszak vol? Lever deze weer in bij Noorderlicht!
Tijdens de actie ruim je niet alleen op maar leg je het opgeruimde afval ook vast met behulp van de Litterati-app op je telefoon. Hierdoor zijn wereldwijd al ruim 3,5 miljoen afval-items vastgelegd. De informatie die dat oplevert, maakt het mogelijk om het zwerfvuil-probleem bij de bron aan te pakken!

Je kan je aanmelden voor onze actie door ons te zoeken op de kaart via de volgende link: https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/
Meld je aan en samen maken we het verschil!
We houden ons uiteraard aan alle Corona maatregelen en vragen jullie dan ook om altijd 1,5 meter afstand te houden van elkaar.