Wilder  Land

Tijdens de zoektocht naar manieren om Nederlandse biodiversiteit te stimuleren, ontdekten de oprichters van Wilder Land de veelzijdige kansen in thee. De meeste kruidenthee die wij drinken kan je gewoon in Nederland laten groeien. Toch komt bijna alle kruidenthee die in de winkels ligt uit het buitenland, vaak zelfs van buiten Europa. Dus waarom wordt er geen kruidenthee in Nederland gemaakt? Dat scheelt vele kilometers transport, is goed voor de Nederlandse natuur en levert goede thee op. Een win-win situatie!

Wilder Land is een bedrijf dat samenwerkt met boeren in Nederland om de biodiversiteit te verbeteren. Zij zaaien (on)kruiden in op het land van de boeren waar zij vervolgens lekkere thee van maken. Hoe meer kruiden zij in-zaaien, hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkeren in Nederland. Er wordt alleen gewerkt met kruiden die groeien in het Nederlandse landschap. Een paar voorbeelden zijn kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad, korenbloem en nog veel meer. Stuk voor stuk kruiden die gezond zijn voor mens én natuur!

Wilder Land wil jou laten zien dat een kwaliteitsproduct en natuurherstel heel goed samengaan en daar staan wij van Noorderlicht helemaal achter.