Over Ons

Noorderlicht startte in 2004 als onderdeel van ‘Broedplaats NDSM’. Eerst als tijdelijk café de “Houten Kop” dat was gevestigd in een houten stuurhut omringd door strobalen wanden. Twee jaar later groeiden we door tot de huidige zaak in een transparante romneyloods, op één van de mooiste en zonnigste plekjes aan het Amsterdamse IJ. Als pionier op de NDSM werf zijn wij vanaf het begin van ons bestaan een locatie voor de subcultuur van Amsterdam, met een focus op live-muziek en podiumkunsten.

Lees verder

 
 
 
 
 

Noorderlicht ondersteunt vele creatieve en culturele initiatieven, maar ook ecologische, circulaire projecten en sociaal maatschappelijke programma’s. Daarnaast leiden wij vakmensen op voor de horeca- en evenementenbranche.

Ons streven is om 100% circulair te werken. Deze visie wordt ver doorgevoerd achter de bar en in de keuken. We willen lekker koken en daarbij zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame, lokale en niet-industriële producten. Ook ons pand en interieur zijn voor een groot deel opgebouwd uit natuurlijke en hergebruikte materialen.