Plastic glazen en servies

In een gemiddeld jaar bij Noorderlicht braken er zo’n 500 glazen per zomer. Glazen moeten worden geproduceerd, getransporteerd en hebben een reinigingsmiddel (glansspoel) nodig met vaak slechte chemicaliën. Om de footprint van ons glaswerk te verkleinen hebben wij gekozen voor kunststof bekers. Hiervan is de verwachting dat ze minimaal drie jaar mee gaan. De bekers die stuk gaan of niet meer bruikbaar zijn worden verzameld en geretourneerd naar onze producent. Deze bekers worden gerecycled en daarvan worden weer nieuwe bekers gemaakt. 

Voor de glazen hebben wij gekozen voor Koziol als producent. Koziol staat voor een design met een zuiver geweten; het bedrijf produceert sinds 1927 uitsluitend in Duitsland – onder eerlijke en duurzame omstandigheden die zowel de mens als de planeet ten goede komen. De transportbehoeften worden tot een minimum beperkt door alle activiteiten op één locatie te laten plaatsvinden. Daarnaast wordt er geen thermohardende kunststoffen, BPA en weekmakers gebruikt en al het productieafval wordt gerecycled!

Ook voor het servies hebben wij om dezelfde redenen gekozen voor een kunststof alternatief. Hiervoor maken wij gebruik van een Cosy & Trendy als producent. 

De keuze voor kunststof glazen en servies is gemaakt op basis van een duurzaamheidsoverweging. De footprint wordt verlaagd op basis van verminderen van de productie en het transport. Wij snappen uiteraard dat het in het begin een beetje gek voelt dat je wijn uit een kunststof glas drinkt, maar nu dat je dit weet smaakt het hopelijk een stukje beter…