Wild Catch

In 2018 startte Huibert De Leede Wild Catch. Huibert is een sociaal ondernemer en zet zich in tegen voedselverspilling. De meest gegeten vis in Nederland zijn Kweekzalm, Tonijn en Pangasius. Vis die van ver wordt geïmporteerd, op vervuilende wijze wordt gekweekt of bedreigd is. Doodzonde, want we wonen in het meeste water- en visrijke gebied ter wereld!

Wilde Catch is een van onze leveranciers met een duidelijke visie. Wild Catch maakt prachtige producten en gebruikt daarvoor alleen wild gevangen vis uit de Noordzee en dan de vissoorten die normaal gesproken een kleine kans hebben op jouw bord te belanden: De bijvangst. Daarnaast gebruikt Wild Catch ook stukjes vis die overblijven bij het fileren en vaak worden weggegooid, terwijl dit vaak de meest vette en lekkere stukjes zijn. Denk daarbij aan buikjes en wangetjes, vetrandjes van de koolvis, schol of makreel. Deze stukjes gaan nu vaak naar Azië waar het wordt verwerkt in vismeel. 

Door de manier van het hedendaagse vissen wordt er veel vis onbedoeld bij gevangen, met deze vangst gebeurd in de overgrote gevallen niets. Wild Catch gebruikt juist deze vis en draagt er op die manier aan bij dat er in zijn totaliteit minder gevist hoeft te worden op soorten die al onder druk staan.

Wij serveren heerlijke viskroketjes met huisgemaakte Aioli. Laat je verrassen door de heerlijke smaak de kroketjes en proef zelf hoe lekker vis van dichtbij huis kan zijn!